Appetizer

Journalist Anne Wedege

  1. 27. februar 2017

Saudi-Arabien er et kongerige beliggende i Mellemøsten. Landet har et areal på 2.150.000 km². Det er ca. 50 gange større end Danmark. Riyadh, hedder hovedstaden, og er beliggende i det midt-østlige Saudi-Arabien. Befolkningstallet er 28,83 millioner. Tre fjerdedele af statens indtægter kommer fra olie.

Saudi-Arabien er et monarki, og styrets grundlag er den islamiske lov sharia. Saud slægten er den saudiarabiske kongefamilie bestående af over tusinde medlemmer. Den nuværende konge er Salman af Saudi-Arabien. En forfatning blev dannet i 1992, og bestod af 60 medlemmer. Senere i 1997 blev rådet udvidet til 90 medlemmer. Medlemmerne udpeges af kongen, og kan komme med forslag til love, men har ingen lovgivende rettigheder.

Selvom storbyerne begynder at tillægge sig en mere vestlig livsstil, er samfundet stadig meget klassedelt. På baggrund af en streng tolkning af islam er samfundet stærkt kønsopdelt, hvilket indebærer, at kvindernes rettigheder og sociale forhold er relativt begrænsede, fx har de ikke tilladelse til at bevæge sig frit i det offentlige rum, de må ikke køre bil, og de skal sidde i særlige aflukkede områder i restauranter.

På grund af den stramme islamiske trosretning gælder straffe som fx halshugning og piskning. Det blev gjort tydeligt, da en af prinserne i Saud slagten, Turki bin Saud al-Kabir, blev henrettet som nr. 128 i Saudi-Arabien i 2016, for at have myrdet et andet menneske. I Saudi-Arabien er det ikke bare drab, der kan medføre dødsstraf, men også røveri, voldtægt, narkosmugling og hekseri.

Undertrykkelse af kvinder, menneskerettigheder og pressefrihed er stadig en realitet i dette rige land.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s